Най – доброто от най- доброто българско кино, така бе

...
 Най – доброто от най- доброто българско кино, така бе
Коментари Харесай

Фестивалът, който променя представите за българските филми „КиноВаканция” имаше своя успешен старт в Бургас

 „ Най – положителното от най- положителното българско кино ”, по този начин бе показан фестивалът „ КиноВаканция ” по време на своето публично разкриване.

Стотици бургазлии се любуваха на кино лентата „ Бягство ”. Тази вечер от 19.30 часа ще бъде излъчен хитовият „ В сърцето на машината ”.

Успешен и прочувствен старт за първото издание на фестивала „ КинВаканция ” дадоха зам.-кметът по „ Култура, туризъм и спорт ” Диана Саватева и шефът на Националния кино център господин Петър Тодоров.

Събитието се организира в границите на четири поредни дни от 11 до 14 юни и ще показа най-хубавите български филми от последните три години.

„ КиноВаканция ” е доста бърза наша фантазия, която организирахме и осъществяваме с любов към българското кино. Проявата добавя прелестно кино програмата ни и тъкмо тук, в залата на НХК, която има всички улеснения и доста положително техническо съоръжение, нямам никакво подозрение, че доста бургазлии и посетители ще преживеят зареждащи фестивални страсти ”. С тези думи зам.-кметът по „ Култура, туризъм и спорт ” към Община Бургас Диана Саватева се обърна към публиката в зала „ Тончо Русев ”.

Фестивалният плакат ще показа селекция от български филми, лауреатите от двата огромни фестивала „ Златна роза ” и „ Златен ритон ”. Всички прожекции са с вход свободен.

„ КиноВаканция ” е първото събитие, осъществено от новото управление на Националния кино център.

„ Ние доста държахме да се случи в Бургас. Тук постоянно съм се чувствал като вкъщи си. Искам да благодаря за ползотворното партньорство ”, показа господин Петър Тодоров, шеф на Националния кино център.

Специални посетители на откриването бяха сценаристката на кино лентата „ Бягство ” Деляна Манева, композиторът Петър Дундаков и артистът Иван Савов. Те описаха забавни моменти от снимачната площадка и за идните си планове.

Част от заглавията, включени в програмата на КиноВаканция, са „ Авантюриста ”, „ Болт ”, „ В сърцето на машината ”, „ Страх ”, „ Денят на дамата ” ” Като за последно ” и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР